Попередня Наступна

Сертифікатні програми

СЕРТИФІКАТНА ОСВІТНЯ ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА

«ПРОФЕСІЯ СОМЕЛЬЄ ТА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ ОСНОВИ ДЕГУСТАЦІЇ ВИН ТА АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ»

 Керівник програми – Куц А.М., доцент, к.т.н.

Менеджер – Білько М.В., професор, д.т.н.

Дізнатись більше

 

Сертифікатна освітня професійна програма «Професія сомельє та науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» розроблена для студентів 1-4 курсів бакалаврату та магістратури Національного університету харчових технологій, а також для всіх, хто цікавиться професією сомельє, бажає навчитися орієнтуватися в складному світі вина, правильно дегустувати вина та алкогольні напої та поєднувати їх з різноманітними стравами.

 

Дана програма рекомендована також співробітникам підприємств, науково-дослідних установ та організаціям усіх форм власності з метою підвищення кваліфікації з питань виробництва, контролювання якості та реалізації алкогольної продукції.

Ключові переваги програми:

  • здобуття слухачами знань про класифікацію, технології та особливості дегустації вин і алкогольних напоїв, про культуру споживання вина, еногастрономію, поглиблене розуміння індустрії продажу вин, принципів її роботи;
  • застосування сучасних методів навчання – тренінгів, майстер-класів, презентацій, робота з аксесуарами тощо;
  • робота з ароматами і запахами вин («ніс вина»), зразками вин і алкогольних напоїв; 
  • набуття переваг при працевлаштуванні по закінченні університету, особистої конкурентоспроможності на ринку праці;
  • формування успішної кар’єри в ресторанному бізнесі.
 
 

  По завершенні навчання слухачам програми видається сертифікат Національного університету харчових технологій

Організаторами і викладачами програми «Професія сомельє та науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» є провідні лектори кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Національного університету харчових виробництв, які мають теоретичні знання та практичний досвід дегустування вин і алкогольних напоїв, є членами дегустаційних комісій пивоварної, виноробної та ін. галузей виробництва алкоголю. До навчального процесу залучаються провідні спеціалісти, технологи, сомельє українських підприємств, компаній, організацій.

Програма передбачає вивчення таких тем:

Назва теми

Вид занять

лекційні

практичні

1

Класифікація вин і алкогольних напоїв в Україні та в європейських країнах

2

 

2

Термінологія

2

 

3

Характеристика сортів винограду світу

2

 

4

Виноробні регіони світу

6

 

5

Виноробні регіони України

2

 

6

Хвороби та вади вин

1

1

7

Тестування на сенсорні здібності

-

2

8

Відомі вина України та світу

2

2

9

Теорія і практика дегустації вин та алкогольних напоїв

4

6

10

Бокали та інші аксесуари для дегустації

1

1

11

Умови дегустації та вимоги до сомельє

2

 

12

Складання карти вин

2

 

13

Еногастрономія

2

 

 

Програма передбачає надання консультацій та додаткові лекції по актуальним темам за замовленням слухачів.

Тривалість програми – 6-10 тижнів.

Обсяг програми – 40 годин (4-8 години у тиждень) денної форми навчання.

Терміни проведення сертифікаційної програми у першому семестрі 2020-2021 н.р. – жовтень-грудень, у другому семестрі – березень-травень.

Термін закінчення формування навчальних груп – перший тиждень жовтня (перший семестр), перший тиждень березня (другий семестр).

Вартість навчання* за сертифікаційною програмою залежить від контингенту слухачів: студенти НУХТ – 2000 грн. за одного слухача, для фізичних осіб, в т. ч. й студентів інших закладів вартість складатиме 2850 грн., для юридичних осіб інших закладів – 3500 грн.

* у вартість навчання входять витрати на придбання матеріалів для дегустації – вина та алкогольні напої українських та закордонних виробників.

Мінімальна кількість слухачів – 10 осіб.

 

Інформаційний пакет із сертифікатної освітньої професійної  програми «Професія сомельє та науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» містить:

- програми всіх навчальних модулів, 

 - тематику лекцій, плани практичних занять;

Формування навчальних груп відбувається на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства.  

Записатися у групу, дізнатися більше про програму та форми навчання можна на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства: кор. Ж, каб. 508 тел. (044) 287-91-89; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Куц Анатолій Михайлович, Білько Марина Володимирівна.

Менеджмент програми відкритий для спілкування і врахує всі зауваження та побажання слухачів щодо змісту навчальних програм.