СЕРТИФІКАТНА ОСВІТНЯ ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА
«ПРОФЕСІЯ СОМЕЛЬЄ ТА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ ОСНОВИ ДЕГУСТАЦІЇ ВИН ТА АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ»
Керівник програми – Куц А.М., доцент, к.т.н.
Менеджер – Білько М.В., професор, д.т.н.
Сертифікатна освітня професійна програма «Професія сомельє та науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» розроблена для студентів 1-4 курсів бакалаврату та магістратури Національного університету харчових технологій, а також для всіх, хто цікавиться професією сомельє, бажає навчитися орієнтуватися в складному світі вина, правильно дегустувати вина та алкогольні напої та поєднувати їх з різноманітними стравами. |
Дана програма рекомендована також співробітникам підприємств, науково-дослідних установ та організаціям усіх форм власності з метою підвищення кваліфікації з питань виробництва, контролювання якості та реалізації алкогольної продукції.
Ключові переваги програми:
|
|
По завершенні навчання слухачам програми видається сертифікат Національного університету харчових технологій. |
Організаторами і викладачами програми «Професія сомельє та науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» є провідні лектори кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Національного університету харчових виробництв, які мають теоретичні знання та практичний досвід дегустування вин і алкогольних напоїв, є членами дегустаційних комісій пивоварної, виноробної та ін. галузей виробництва алкоголю. До навчального процесу залучаються провідні спеціалісти, технологи, сомельє українських підприємств, компаній, організацій.
Програма передбачає вивчення таких тем:
№ |
Назва теми |
Вид занять |
|
лекційні |
практичні |
||
1 |
Класифікація вин і алкогольних напоїв в Україні та в європейських країнах |
2 |
|
2 |
Термінологія |
2 |
|
3 |
Характеристика сортів винограду світу |
2 |
|
4 |
Виноробні регіони світу |
6 |
|
5 |
Виноробні регіони України |
2 |
|
6 |
Хвороби та вади вин |
1 |
1 |
7 |
Тестування на сенсорні здібності |
- |
2 |
8 |
Відомі вина України та світу |
2 |
2 |
9 |
Теорія і практика дегустації вин та алкогольних напоїв |
4 |
6 |
10 |
Бокали та інші аксесуари для дегустації |
1 |
1 |
11 |
Умови дегустації та вимоги до сомельє |
2 |
|
12 |
Складання карти вин |
2 |
|
13 |
Еногастрономія |
2 |
Програма передбачає надання консультацій та додаткові лекції по актуальним темам за замовленням слухачів.
Тривалість програми – 6-10 тижнів.
Обсяг програми – 40 годин (4-8 години у тиждень) денної форми навчання.
Терміни проведення сертифікаційної програми у першому семестрі 2020-2021 н.р. – жовтень-грудень, у другому семестрі – березень-травень.
Термін закінчення формування навчальних груп – перший тиждень жовтня (перший семестр), перший тиждень березня (другий семестр).
Вартість навчання* за сертифікаційною програмою залежить від контингенту слухачів: студенти НУХТ – 2000 грн. за одного слухача, для фізичних осіб, в т. ч. й студентів інших закладів вартість складатиме 2850 грн., для юридичних осіб інших закладів – 3500 грн.
* у вартість навчання входять витрати на придбання матеріалів для дегустації – вина та алкогольні напої українських та закордонних виробників.
Мінімальна кількість слухачів – 10 осіб.
Інформаційний пакет із сертифікатної освітньої професійної програми «Професія сомельє та науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» містить:
- програми всіх навчальних модулів,
- тематику лекцій, плани практичних занять;
Формування навчальних груп відбувається на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства.
Записатися у групу, дізнатися більше про програму та форми навчання можна на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства: кор. Ж, каб. 508 тел. (044) 287-91-89; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Куц Анатолій Михайлович, Білько Марина Володимирівна.
Менеджмент програми відкритий для спілкування і врахує всі зауваження та побажання слухачів щодо змісту навчальних програм.