11 лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом`янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту, і культури споживання пива!
Темою стала «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива East European Beer Award». Участь в заході взяли представники 20-и столичних видань.
В обговоренні прес-конференції взяли участь співорганізатори Конкурсу: Юрій Семенов, співзасновник та керівник Київської Пивної Ліги, автор методології конкурсу і Катерина Конєва, автор ідеї Конкурсу, видавець журналу Beer.Technologies, доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, НУХТ, представники пивоварної галузі Тимур Герасимович – керівник пабу CRAFT vs PUB та пивовар, засновник фестивалю Craft Beer Fest, Сергій Михайлов.
Юрій Семенов наголосив на головних принципах Конкурсу – незалежності та об’єктивності. Методика оцінювання розроблена так, щоб отримати максимально релевантну оцінку кожного зразка пива. Адже перемогу має отримати найякісніше та найсмачніше пиво у стилі, яке дійсно подобається споживачеві.
Дегустаційний конкурс East European Beer Award 2020 підтримає Асоціація сомельє України та делегує 12 суддів – експертів Асоціації. Крім того свою участь у дегустаційній колегії вже підтвердили пивні експерти з Чехії, Естонії, Польщі, України. Пивними суддями активно реєструються і представники пивоварень.
Конкурс East European Beer Award став унікальним форматом для пивного ринку України. Пивне змагання в новій концепції за свою чотирирічну історію змогло зрушити та надихнути тисячі людей розвивати крафтове пивоваріння країни.
Місцем проведення прес-ланчу не випадково обрана «Солом`янська броварня».
Історією закладу та особливостями роботи з крафтовим пивом поділився з присутніми Андрій Поздняков, директор «Солом`янської броварні». Відбулася цікава екскурсія, під час якої журналісти дізналися, як і, головне, з чого роблять пиво. Це була чудова нагода переконатися, що ремісниче пиво вариться виключно з натуральних інгредієнтів - високоякісних солоду, хмелю, підготовленої води та дріжджів особливих штаммів.Дегустаційний конкурс East European Beer Award 2020 відбудеться у 20 категоріях пива та сидру. Дегустації пройдуть 11-12 березня у м. Рівному, в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго».