Технологія пива» на тему «Сучасний стан і напрям розвитку пивоварної галузі» на платформі Zoom

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства приймає стейхолдер, випускник кафедри, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин. Тому доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд запропонував прочитати лекцію для студентів третього курсу із дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технологія пива» на тему «Сучасний стан і напрям розвитку пивоварної галузі» на платформі Zoom.

В ході висвітлення теми Микола Іващишин детально розповів про сучасний стан і напрями розвитку галузі, проаналізував фактори які впливають на пивоварну галузь України, зокрема розповів про взаємозв’язок між розвитком крафтової продукції та продукції масового виробництва.

Зупинився на культурі споживання пива, що є ще однією проблемою в Україні, в той час як в Чехії, Бельгії та інших країнах виробництво пива є шанованим бізнесом, що підтримується місцевими органами влади. Лектор наголосив на тому, що необхідно підтримувати культуру споживання пива.  Крафт в Україні на сьогоднішній день займає 1 %.

За останні десять років значно змінилася культура споживання пива і буде змінюватися і надалі, а отже виробники мають скористатися цим шансом аби створити власні конкурентні сорти крафтового пива.

Також Микола Іващишин наголосив на основних моментах технології виробництва пива та запросив студентів більш детально ознайомитися з виробництвом на його пивоварні.

Під кінець лекції студенти задавали питання щодо теми лекції для більш детального висвітлення.